Reisverslag Pannenkoekenrestaurant

...“Waar zullen we nu eens naar toe gaan met de OpStapBus?” is net zo’n spannende vraag als “Wat eten we vanavond”. Naast alle leuke ideeën van de vrijwilligers, organiseert ook het Ouderenfonds regelmatig iets leuks. Op donderdag 21 september vertrok de OpStapBus voor een dagje uitwaaien aan zee en een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant.

Vrijwilliger Kees zat achter het stuur en vrijwilligster Sonja ging mee als begeleider: “Als vroege vogels vonden we op het noordpuntje van de boulevard een leuk gratis parkeerplekje voor een bus met invalidenkaart en de deelnemers mochten voor de deur worden gebracht om uit te stappen.”

Bij de wandeling over de pier viel op dat er minder winkeltjes waren dan vroeger en meer eettentjes. Bij één ervan zagen de deelnemers Holtkamp’s garnalencroquetten, maar we waren uitgenodigd om de dag te beginnen met koffie en appeltaart, dus dat feest ging niet door. Die appeltaart was lekker en niet te klein en dat gold ook voor de klodder slagroom. Genoeg voeding om de vierdaagse te lopen!

Uitkijken over zee

Inmiddels was er, na het optrekken van de nevel, wat te zien op zee, zoals het zeiljacht ”De Eendracht”, en een paar tankschepen die olie overnemen van een productieplatform dat voor Scheveningen in zee ligt. Wandelen en winkelen op de boulevard was ook mogelijk, maar ook daar gold net als op de pier: het zijn meer de koks die het beeld bepalen dan de costumières.

Pannenkoeken eten

Na de wandeling had de kok het pannenkoekenbeslag klaar, en ze bakten er best wat van. De spekpannenkoek was lekker gaar en met het spek precies goed gebakken. Het combineerde heerlijk met de stroop.

Terugreis langs bezienswaardigheden

Na de maaltijd was het programma afgelopen, en onze gastvrouw adviseerde om langs het Vredespaleis en de Hofvijver terug te rijden. Maar eerst even naar de Keizerstraat, de oude maar levendige winkelstraat van de vissersplaats. Kees: “Daar was niet veel te zien, dus we reden al snel weer over de Scheveningsweg en zagen het majestueuze Vredespaleis temidden van het eigen park. Via Plein 1813 en de Hofvijver zetten de OpStapBus weer koers naar onze IJsselstad na een zonnig dagje aan de zee.”

Stichting OpStap